Nieuws & persbericht

Anne Hilhorst (l) en Helma Lodders (r)

Voorzitter Helma Lodders aan tafel met Wakker Dier

Voorzitter van Vee&Logistiek Nederland Helma Lodders en directeur van Wakker Dier Anne Hilhorst gingen met elkaar AAN TAFEL! Er ontvouwde zich een controversieel, maar open en actueel gesprek. Uiteraard waren de partijen het op meerdere onderwerpen niet eens, maar tegelijk zochten ze beide constructief naar oplossingen en ideeën om dichter bij elkaar te komen.

Bekijk het hele gesprek hier.

 

Kloof wordt almaar groter: Nederlandse bevolking deelt Haagse voedselvisie niet

De Nederlandse bevolking heeft een andere mening over de toekomst van de veehouderij en het eten van vlees dan de Haagse politiek. De kloof tussen de Nederlandse bevolking en Den Haag is in de afgelopen twee jaar almaar groter geworden. Dat blijkt uit het Nationale Vleesonderzoek van onderzoeksbureau Zest Marketing. Het onderzoek is sinds 2021 inmiddels drie keer uitgevoerd. Dit jaar zijn enkele substantiële verschuivingen te zien in de uitkomsten. Een groot deel van de bevolking maakt zich in toenemende mate zorgen over de beschikbaarheid en betaalbaarheid van vlees en de voedselzekerheid.

19 april - Landelijke Jongerendag ‘Het kalf centraal’

19 april - Landelijke Jongerendag ‘Het kalf centraal’

Ben jij jonge kalverhandelaar tussen de 16 en 35 jaar? Kom dan naar de allereerste Landelijke Jongerendag ‘Het kalf centraal’ op vrijdag 19 april 2024 in Hart van Holland in Nijkerk.

Snellere afwikkeling wolvenschade

Snellere afwikkeling wolvenschade

Boeren wachten lang op compensatie na wolvenaanvallen, zegt Vee&Logistiek. Oproep aan BIJ12 voor snellere uitbetaling na 400+ aanvallen. Nieuwe data: goudjakhals beet schaap dood in Overijssel.

Vacature Medewerker Ledencommunicatie (24-28 uur)

Vacature Medewerker Ledencommunicatie (24-28 uur)

Vee&Logistiek Nederland zoekt een nieuwe collega die als medewerker ledencommunicatie aan het werk wil bij een slagvaardige brancheorganisatie! Vee&Logistiek Nederland vertegenwoordigt ruim 750 bedrijven die actief zijn in de veelogistieke sector (veehandel, transport, export en verzamelen). Een hele klus om al deze leden geïnformeerd te houden en mee te nemen in de successen en ontwikkelingen in de organisatie en de sector.

Maatregelen om wolf te beheren zijn hard nodig

Maatregelen om wolf te beheren zijn hard nodig

Deze beelden tonen aan dat er maatregelen moeten komen om de wolf te beheren. Op unieke beelden die gedeeld zijn door Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is te zien hoe twee roedels wolven tegenover elkaar territoriumgedrag vertonen. 

Bekijk de video op de Telegraaf hierLNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij

LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij

En niet alleen de veehouderij. Dit heeft ook grote gevolgen voor de periferie zoals de handel in vee, transport, loonwerkers, agrarische dienstverlening enz... 

Je leest het hele verhaal hierBelgisch onderzoek: Zuid-Afrikaans blauwtongvaccin is veilig

Belgisch onderzoek: Zuid-Afrikaans blauwtongvaccin is veilig

Dit is een hoopvol bericht! 

Het Zuid-Afrikaanse Blu-Vax-vaccin van farmaceut Design Biologix is veilig, zegt het Belgische Sciensano na een uitgebreid onderzoek van het blauwtongvaccin. Het rapport ligt inmiddels bij het CBG in Nederland. De onderzoekers zeggen: “Wij hebben geen sporen van contaminanten of van residueel levend BTV-virus gevonden. Het kan niet als een officiële batchcontrole van het vaccin beschouwd worden. Dergelijke controle zal op elke batch in de uiteindelijke vorm zoals die gebruikt gaat worden, uitgevoerd moeten worden. 

Je leest het hele verhaal hier 

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering

Algemene ledenvergadering van Vee&Logistiek Nederland met aansluitend een nieuwjaarsborrel en stamppotbuffet. Ruim 100 leden waren aanwezig om over actuele onderwerpen te praten.

PHOTO 2024 01 12 15 39 41PHOTO 2024 01 12 15 40 08PHOTO 2024 01 12 15 40 09 2PHOTO 2024 01 12 18 24 42PHOTO 2024 01 12 18 24 43

 

Blauwtongprotocol voor export gepubliceerd

Blauwtongprotocol voor export gepubliceerd

Boerderij.nl - NVWA heeft het protocol voor een zogeheten ‘Tegen vectoren beschermde inrichting’ (TVBI) gepubliceerd. Daarmee wordt het in theorie weer mogelijk om fokvee te exporteren naar landen waar geen afspraken mee zijn gemaakt. In verband met de uitbraak van blauwtong in Nederland is de export van dieren die gevoelig zijn voor blauwtong (waaronder rundvee, schapen en geiten) aan banden gelegd. Helma Lodders, voorzitter Vee&Logistiek Nederland, is blij dat het protocol nu gepubliceerd is.....

Lees hier het hele artikel op Boerderij.nl.