Erkenningsregelingen

Erkenningsregelingen

De veelogistieke sector (veehandel, veetransport, import, export en verzamelen) werkt hard aan professionalisering en toekomstbestendigheid. Inmiddels zijn al een aantal erkenningsregelingen ontwikkeld zoals voor de kalversector en het veetransport.

Wij zijn de stem voor de veehandel, het veetransport en de veeverzamelcentra in zowel Den Haag als Brussel

Erkenningsregeling Kalverhandel

kvs app logo 310De erkende kalverhandelaar zorgt ervoor dat vanaf de melkveehouder het juiste kalf op de juiste plaats komt. Hij hanteert daarbij een pakket van kwaliteitscriteria. Die criteria staan omschreven in de erkenningsregeling.

Erkenningsregeling Kalver Verzamelcentrum

Bij erkende verzamelcentra worden de kalveren van de erkende handelaren verzameld en gesorteerd. Daarbij wordt gewerkt volgens de voorschriften uit de erkenningsregeling. Vervolgens worden deze kalveren geplaatst op kalverhouderijbedrijven.

Kalfvolgsysteem (KVS)

Het KalfVolgSysteem is een registratiesysteem dat gebruikt wordt door de erkende kalverhandelaar en kalververzamelcentrum. De erkende kalverhandelaar registreert in dit KVS de kalveren die hij ophaalt bij de melkveehouder, inclusief de bestemming. Het erkende kalvercentrum bevestigt in het KVS de aangevoerde kalveren. Dit private systeem van de sector maakt het mogelijk de dieren door de hele keten te volgen.

Quality Livestock Transport (QLT) - Kalveren

QLT met tekst 310Vee&Logistiek Nederland heeft voor het veetransport de Erkenningsregeling Quality Livestock Transport (QLT) ontwikkeld. Deze zal vanaf 1 januari 2023 nu ook voor de kalversector gelden. Daarmee wordt de schakel transport in de vee- en vleesketen gewaarborgd. Voor leden van Vee&Logistiek Nederland is de deelname aan deze Erkenningsregelingen onderdeel van het lidmaatschap (excl. certificeringskosten). Aan niet-leden worden extra kosten in rekening gebracht.

Quality Livestock Transport (QLT) - Varkens

QLT met tekst 310Vee&Logistiek Nederland heeft voor het veetransport de Erkenningsregeling Quality Livestock Transport (QLT) ontwikkeld. Deze geldt nu voor de varkenssector maar zal in de toekomst worden uitgebreid naar andere diersectoren. Daarmee wordt de schakel transport in de vee- en vleesketen gewaarborgd. Voor leden van Vee&Logistiek Nederland is de deelname aan deze Erkenningsregelingen onderdeel van het lidmaatschap (excl. certificeringskosten). Aan niet-leden worden extra kosten in rekening gebracht.

Exclusief voor leden

  • Maandelijks magazine
  • Wekelijkse digitale nieuwsbrief
  • Advies en ondersteuning

Lid worden