Nieuws

RESPECTvee-website vernieuwd!

Vee&Logistiek Nederland heeft de website van de RESPECTvee-campagne vernieuwd. De website heeft een frisse nieuwe indeling en een aangepaste lay-out. Bezoekers kunnen op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met de veehandel- en veetransportsector. En dat is niet alleen voor de vakmensen uit de sector interessant.

Quiz feiten en fabels

Hitteprotocol veetransport dinsdag 9 juli

Vandaag, op dinsdag 9 juli 2024, wordt volgens de KNMI App in de Bilt tussen 14.00 en 20.00 uur een temperatuur verwacht van 27°C of hoger. Dan gelden deze afspraken uit het hitteprotocol veetransport

Maatregelen veetransporteurs

Op warme dagen hanteren veetransporteurs al vanaf 2016 het brancheprotocol hitte. In dit protocol zijn

Bijeenkomst met verzamelcentra over verplicht cameratoezicht

Vorige week vrijdag organiseerde Vee&Logistiek Nederland een bijeenkomst voor verzamelcentra om een belangrijk onderwerp te bespreken: het verplichte cameratoezicht. De minister heeft besloten dat er wettelijk verplicht cameratoezicht komt op verzamelcentra en slachterijen. Dit besluit komt op verzoek van de NVWA, die dit ziet als een effectief en efficiënt controlemiddel.

Hitteprotocol woensdag 26 en donderdag 27 juni

Op woensdag 26 en donderdag 27 juni 2024 wordt volgens de KNMI App in de Bilt een temperatuur verwacht van 27°C of hoger. Op deze dagen gelden deze afspraken uit het hitteprotocol veetransport. Ook is op deze dagen het Nationaal Plan voor veetransport tijdens extreme temperaturen in werking. De NVWA

Ingrijpende maatregelen meststoffenwet

De demissionair minister van Landbouw heeft in zijn laatste dagen een aantal ingrijpende maatregelen in de meststoffenwet voorgesteld. Deze maatregelen leiden onherroepelijk tot een krimp van de veehouderij in Nederland. Vee&Logistiek Nederland heeft bezwaar aangetekend tegen deze maatregelen omdat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de gevolgen voor de economie,

Illegale beelden gebruik drijfmiddelen varkens

Vandaag is op RTL-nieuws een bericht verschenen met illegale dronebeelden waarbij elektrische drijfmiddelen onjuist gebruikt worden bij het laden van varkens. Vee&Logistiek Nederland kan niet reageren op beelden die illegaal verkregen zijn. Het is onduidelijk hoe beelden gemaakt zijn, ze zijn niet altijd goed te beoordelen en ze geven een

Oproep om Afrikaanse Varkenspest buiten Nederland te houden

Vee&Logistiek Nederland en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) doen een dringende oproep aan reizigers om geen voedsel en vleesproducten uit het buitenland mee naar Nederland te nemen. Ook wordt benadrukt om geen voedselresten in de natuur achter te laten, vanwege de dreiging van het Afrikaanse Varkenspest (AVP) virus.

Dodelijk virus

Afgelopen

Jaaropleiding Veehandel start dit najaar!

Goed nieuws voor jonge veehandelaren! Vee&Logistiek Nederland lanceert dit najaar opnieuw de Jaaropleiding Veehandel, een initiatief van onze Veehandels-Academy. Deze opleiding biedt een unieke kans om je kennis en vaardigheden te vergroten en je netwerk uit te breiden. We hebben al negen aanmeldingen en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Zorgen om openbaarmaking gegevens door Woo

Vee&Logistiek Nederland, POV en LTO Nederland maken zich ernstig zorgen over de gevolgen van openbaarmaking gegevens in Woo-verzoeken. Daarom hebben deze organisaties de Nationale coördinator terrorismebestrijding en de SG van het ministerie van LNV aangeschreven om hun zorgen te uiten.


Vee&Logistiek Nederland, POV en LTO Nederland zien een forse toename

Congres Vee&Logistiek Nederland

Het jaarlijkse congres van Vee&Logistiek Nederland op 7 juni in Groningen was met zo'n 110 enthousiaste deelnemers een groot succes. Dit jaar draaide alles om het thema 'Europa en de sector', met boeiende sprekers en levendige discussies.

Respect feiten

De eerste spreker was Sander Smit, de BBB-lijsttrekker bij de Europese