Columns Bestuur

Veeman-vakman (m/v)

Veeman-vakman (m/v)

Vakman is een term die vaak gebruikt wordt om iemand te omschrijven die uitblinkt in zijn of haar vakgebied. Een vakman heeft vaak jarenlange ervaring en kennis opgebouwd en is in staat om goed werk af te leveren. Maar wat maakt iemand nou een echte vakman? Is het alleen de kennis en ervaring of komt er meer bij kijken?

Tjeerd krijgt zijn zin

Tjeerd krijgt zijn zin

Het zomercongres van Vee&Logistiek Nederland ligt inmiddels achter ons. Letterlijk en figuurlijk een warm welkom in Egmond aan Zee. De meeste congresgangers hebben de verleiding van zon, zee en strand kunnen weerstaan. Ons congres had als thema ‘De toekomst van onze sector’. Een zeer actueel thema dat ons allemaal bezighoudt. Ik denk dat iedereen die actief is in de landbouw en of de veehouderij zich in de laatste maanden wel heeft afgevraagd of er nog toekomst is voor onze sector.

Ongehoord

Ongehoord

Wie en wat is ongehoord. Wie in het woordenboek de term ‘ongehoord’ zoekt komt uit bij een aantal omschrijvingen. Afschuwelijk, afstotend, akelig, buitensporig, crimineel, lelijk, onfatsoenlijk en ongepast.

2022 Het jaar van het Boerenprotest

2022 Het jaar van het Boerenprotest

2022 ligt inmiddels enkele maanden achter ons. Met de presentatie van ons jaarverslag kijken we nog één keer achterom. Het was het jaar waarin de oorlog tussen Oekraïne en Rusland begon. Torenhoge energieprijzen en een dito inflatie. Het vertrouwen van de consument in de economie bereikte een dieptepunt. We hebben allemaal de gevolgen ervaren. Zowel privé als zakelijk. Een hoge energierekening, dure boodschappen, dure grondstoffen en hoge kosten. Maar er gebeurde meer.

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen

De kiezer heeft gesproken. 15 maart 2023 zal de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop Nederland BBB-groen kleurt. In alle provincies in één klap de grootste. Een ongekend resultaat en zover ik weet nooit eerder in de parlementaire geschiedenis gebeurd. De felicitaties gaan dan ook, meer dan terecht, naar Caroline van der Plas, haar team en alle mensen die zich hebben ingezet om dit resultaat te boeken.

Kijk verder dan je neus lang is

Kijk verder dan je neus lang is

Bij het schrijven van deze column zie ik nog steeds verwoestende beelden en het vreselijke leed als gevolg van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Het dodental loopt nog iedere dag op en miljoenen mensen zijn van huis en haard verdreven. Daarnaast duurt de oorlog in de Oekraïne voort. Net voor het verschijnen van dit magazine is het alweer een jaar geleden dat Rusland de Oekraïne binnenviel. En het einde van deze oorlog lijkt nog niet in zicht. De onrust in de wereld zal van alle tijden zijn, net zoals mensen naarstig op zoek naar voedsel. En Nederland? Nederland is vooral met zichzelf bezig.

Alles moet anders

Alles moet anders

Sinds een jaar ben ik de gelukkige eigenaar van een slow cooker. En u zult denken wat moet ik daarmee. Ik kom daarop. Een slow cooker is een pan waarin je vlees of andere gerechten heel langzaam laat garen. De smaak van de ingrediënten komt goed tot haar recht en belangrijke voedingsstoffen blijven behouden. Daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk. De ingrediënten gaan in de pan, de timer op acht of soms zelfs tien uur en je hebt er geen omkijken naar. Het resultaat, een heerlijk gerecht. 

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Gelukkig Nieuwjaar! Bij de start van dit nieuwe jaar wens ik iedereen een goede gezondheid en veel geluk. Ook op zakelijk gebied iedereen veel succes en mooi ondernemerschap gewenst! Hoewel 2022 in meerdere opzichten een bewogen jaar was laten we ons als vee-logistieke sector niet uit het veld slaan. En een nieuw jaar betekent wat mij betreft dan ook nieuwe kansen!

Terugblik en vooruitzien

Terugblik en vooruitzien

Het einde van 2022 nadert. De dagen worden korter en kouder. De Sint maakt plaats voor de Kerstman. Menig kerstboom is opgetuigd en de kerstverlichting brengt warmte en sfeer. Traditioneel een periode waarin we graag terugblikken op het afgelopen jaar en onze voornemens uitspreken voor het nieuwe jaar.

Koehandel

Koehandel

Fijn dat er een kabinet gevormd is en dat de nieuwe bewindspersonen zijn aangesteld! Vanuit Vee&Logistiek Nederland stuurden we een felicitatiebrief, vergezeld van een klein aardigheidje: het Ravensburger kwartetspel ‘Koehandel’.