Over Veeman • Vakman

Over Veeman • Vakman

 over veemanvakman

 

De veehandelaar

Een vakman in het bemiddelen tussen aan- en verkopers van levend vee. Een veehandelaar doet zijn werk met inachtneming van de regels voor de veiligheid en verzorging van de dieren.

De veetransporteur

Een specialist in het vervoeren van levende dieren met aandacht voor hun welzijn en de bio veiligheid. Dit betekent het nemen van maatregelen (opgesteld door de overheid, alsook extra maatregelen opgesteld door de sector) om de verspreiding van ziekten tussen verschillende dierpopulaties te voorkomen.

Door het naleven van strikte hygiënemaatregelen en het minimaliseren van contact tussen dieren, zorgen we voor gezonde dieren en veilig voedsel.

De verzamelcentrumhouder

Als verzamelcentrumhouder van vee is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het juiste dier op de juiste plaats terechtkomt. Dit betekent dat de dieren moeten worden gesorteerd en geselecteerd op basis van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, gezondheidstoestand en bestemming.

Een goede selectie van dieren zorgt ervoor dat ze op een geschikte plek worden geplaatst, bijvoorbeeld in een vrachtwagen die geschikt is voor het vervoeren van dieren van een bepaalde grootte of leeftijd. Dit minimaliseert het risico op letsel en stress bij de dieren tijdens het vervoer.

Deze selectie draagt ook bij aan de voedselveiligheid omdat alleen gezonde dieren die geschikt zijn voor consumptie worden toegelaten tot het verzamelcentrum. Op deze manier voorkomen we de verspreiding van ziekten tussen verschillende dierpopulaties, wat de gezondheid van de dieren en de consument beschermt.

De importeur en exporteur 

Wij bieden uitgebreide ondersteuning aan onze leden op het gebied van import-exportzaken naar diverse landen binnen en buiten Europa. Onze dienstverlening omvat onder andere het faciliteren van exportprocedures, het verzamelen en aanvragen van alle benodigde documenten, en het klaarmaken van dieren voor transport. Bij langeafstandstransporten zorgen we ervoor dat de chauffeurs gebruik kunnen maken van erkende ruststallen waar de dieren kunnen eten, drinken en rusten. Hierbij waarborgen we het welzijn van de dieren gedurende het transport.

Met ons uitgebreide netwerk van contacten, zowel nationaal als internationaal, zijn we in staat om onze leden te ondersteunen bij de complexe regelgevingen. We helpen hen bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en het naleven van de geldende regels en voorschriften.

Daarnaast informeren we onze leden over potentiële handelsmogelijkheden en -aanvragen.