Dierziekten

Dierziekten

Onze ondernemers in de vee- en vleessector zijn scherp op het helpen voorkomen van dierziekten. De diergezondheidsverordening, besluit houders van dieren en regeling houders van dieren legt wettelijke eisen vast voor het houden van dieren, waaronder hygiëne, gezondheid, veiligheid, welzijn, milieu en transport.

Wij werken met protocollen voor een optimale bio veilige omgeving

Ondernemers in de vee- en vleessector moeten zich daaraan houden en nemen maatregelen om dierziekten en de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en tegen te gaan. Daarnaast treffen de ondernemers ook hun eigen extra maatregelen en zijn er afspraken met alle schakels in de keten over het houden, vervoeren en verwerken van dieren. Via nieuwsbrieven, factsheets en social media houdt Vee&Logistiek Nederland ondernemers in de sector op de hoogte van ontwikkelingen en maatregelen met betrekking tot preventie en bestrijding van besmettelijke dierziekten.

Bij een onverhoopte uitbraak van een besmettelijke dierziekte heeft Vee&Logistiek Nederland een prominente rol in de communicatie.

Vee&Logistiek Nederland werkt aan protocollen ter bestrijding van:

Afrikaanse Varkens Pest (AVP)

Boviene spongiforme encéphalopathie (BSE)

Bovine Virale Diarree (BVD)

 

Exclusief voor leden

  • Maandelijks magazine
  • Wekelijkse digitale nieuwsbrief
  • Advies en ondersteuning

Lid worden