Aanmelden en tarieven

NAAR AANMELDFORMULIER!

QLT met tekst 310

Aanmelden voor QLT, en dan?

Bedrijven die zich aanmelden voor deelname tekenen een deelnameovereenkomst met de CI en krijgen eerst een voorlopige erkenning. Het is van belang dat transporteurs van slachtdieren (slachtvarkens, slachtbiggen en slachtzeugen) in Nederland zich vóór 1 januari 2022 aanmelden omdat ook de varkenshouder en de slachterij dit aantoonbaar moeten maken.

Er wordt dan op korte termijn een ingangsaudit door de Certificerende Instelling uitgevoerd.

  • Is alles in orde, dan wordt de deelnemer erkend en ontvangt een certificaat.
  • Zijn er verbeterpunten, dan wordt de erkenning verleend zodra die punten zijn aangepast aan de norm.

Tarieven

De kosten bestaan uit audit- en certificaatkosten en uit kosten voor opzetten en onderhouden van de regeling (deelnamekosten)*. Voor leden van Vee&Logistiek Nederland zijn de deelnamekosten inbegrepen bij het lidmaatschap.

Voor-niet leden zijn de deelnamekosten € 255 excl. btw per jaar. Met de deelnemersbijdragen worden de kosten gedekt voor het onderhouden van de erkenningsregeling en de database. De deelnemersbijdrage wordt door Vee&Logistiek Nederland bij de deelnemers in rekening gebracht.

Daarnaast zijn er kosten voor de controles door de Certificerende Instelling. Deze kosten worden door Kiwa VERIN na afloop van de audit in rekening gebracht aan de deelnemers.

*Alle kosten worden jaarlijks geïndexeerd.

VEETRANSPORTMIDDELEN (BAKWAGEN/ OPLEGGER)AUDIT- EN CERTIFICATIEKOSTEN PER JAAR
1 of 2 € 550
3 t/m 9 € 775
10 t/m 15 € 1.025
16 of meer € 1.225

 

NAAR AANMELDFORMULIER!

NAAR: WAT U VERDER MOET WETEN