In een krachtig opiniestuk in De Telegraaf luiden Helma Lodders (Vee&Logistiek Nederland), Ger Koopmans (LTO Nederland) en Linda Verriet (POV) de noodklok over een zorgelijke ontwikkeling: activistische actiegroepen gebruiken juridische mazen om veehouders en hun ketenpartners te intimideren en onder druk te zetten. Niet vanwege overtredingen, maar vanwege hun bestaan
Steeds vaker krijgen veehouders, veehandelaren en veetransporteurs te maken met intimidatie, treiterijen en bedreigingen. Chauffeurs worden gevolgd of uitgescholden, ondernemers ontvangen dreigende post en worden heimelijk gefilmd. Dit zorgt voor onveiligheid, frustratie en soms zelfs angst binnen de sector.
Om deze incidenten zichtbaar te maken, is het meldpunt agro-intimidatie opgericht
Tijdens het commissiedebat over de Wet open overheid (Woo) op donderdag 20 maart vroegen meerdere Kamerleden aandacht voor de knelpunten die de wet veroorzaakt voor mensen die werken in de agrarische sector. Vee&Logistiek Nederland, LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) hebben hiervoor gezamenlijk aandacht gevraagd.
Een belangrijk onderwerp
Op zaterdag 22 maart kwamen transporteurs en chauffeurs van dieren bij elkaar voor een bijeenkomst georganiseerd door Vee&Logistiek Nederland. Tijdens deze middag stond het delen van ervaringen en het bespreken van actuele ontwikkelingen in het dierentransport centraal. Van transportwaardigheid van dieren tot grote zorgen rond het verbod van het veedrijfmiddel
Vee&Logistiek Nederland was op 5 maart aanwezig bij de eerste bijeenkomst van de Intergroup Sustainable Livestock in het Europees Parlement. Tijdens deze bijeenkomst stond het herzieningsvoorstel voor de EU-transportverordening centraal. Een belangrijk onderwerp, want de voorgestelde aanpassingen hebben grote gevolgen voor de sector.
Tijdens het programma kwamen verschillende mensen uit