Over ons

Vee&Logistiek Nederland

nieuwe slogan

Wie zijn we 

Vee&Logistiek Nederland is dé belangenbehartiger van vakmannen in de veelogistieke sector: professionele ondernemers in de veehandel, veetransport, veeverzamelcentra, veemarkten en import en export van levend vee. 

Wat doen we

Vee&Logistiek Nederland geeft een stem en gezicht aan de veelogistieke sector in zowel Den Haag als Brussel. We zijn het eerste aanspreekpunt voor de overheid, politiek, ketenpartners en maatschappij. Omdat we samenwerken met verschillende organisaties uit de Nederlandse vee- en vleessector kunnen we invloed uitoefenen op de besluitvorming en wet- en regelgeving in onze sector.  

In Europees verband is Vee&Logistiek Nederland lid van de Europese Vee en Vleeshandelsunie (UECBV) in Brussel, de Europese spreekbuis voor organisaties die de veemarkten, veeverzamelcentra, veehandelaren, vleeshandelaren en slachterijen vertegenwoordigt.

Waar staan we voor

We staan voor een vitale en toekomstbestendige veelogistieke sector. Onze leden werken met respect voor dieren en hebben diergezondheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan.